НАРОДНИ ОРКЕСТАР

Народни оркестар састоји се од квалитетних младих музичара који своју зрелост стичу радом са најеминентнијим стручњацима у области народне музике. У оркестру „Абрашевића“ стасали су неки од најпознатијих професионалних музичара у области народне музике.

Народни оркестар, поред музичког оквира фолклорних кореографија, има и сопствени програм из области народне музике.

У њему долазе до изражаја сви индивидуални и групни квалитети врсних инструменталиста. Многи признати професионалци су ране године своје каријере провели у оркестру „Абрашевића“.

Са оркестром су сарађивали и бројни познати вокални солисти и дуети који су касније деценијама били звезде естрадне сцене у области народне музике.

УМЕТНИЧКИ РУКОВОДИЛАЦ

Руководилац народног оркестра: Андрија Јанковић

Aндрија Јанковић је музичко образовање стекао у СМШ др Војислав Вучковић у Београду - Одсек за виолину.

За време школовања учествовао на такмичењима као солиста, као члан камерних састава и као члан оркестара. За своје интерпретације вишеструко награђиван. Од 2014. до 2018. године на такмичењу младих виолиниста на Царевчевим данима освојио је две друге и две треће награде, као и посебна признања за најбоље одсвирана кола и народне песме.

Од 2010. године до данас има преко 700 наступа у земљи и иностранству. Наступа са Београдским омладинским народним оркестром на позицији концерт - мајстора, док је у сезонама 2018-19 и 2019-20. ангажован и као хонорарни сарадник инструменталиста-извођач у представи Мачка на усијаном лименом крову Београдског драмског позоришта.